söndag 24 april 2011

Påsk på Nämdö

En riktigt fin påsk blev det allt 2011!. Vi åkte ut till Nämdö i Stockholms skärgård för att starta upp för säsongen. Som vanligt när man efter 6 månader kommer ut för första gången känns allt så litet . Sommarstugan som mina föräldrar byggde på 60-talet var då en modern dröm . Men idag känns det som vi liksom vuxit ur den . Men att det inte är precis som hemma är väl ändå charmen tänker jag då jag står böjd över den låga diskbänken med en arbetsyta på 40 cm!
Den mest självklara lunchen en solig påskafton på Nämdö !
En promenad till minberget hör också till . Den lilla kulan uppe på berget är en mina som fanns där redan när min far var ung. En klättring upp på berget med lille Valdemar fick gå snabbt då  det inte direkt går att koppla av uppe på toppen med en 3 åring!.
Men som tur är minan ihålig och där kunde han stoppas ner för några sekunder!
Här hänger mina gamla påslakan från 70-talet på tork. Kanske är det just det som är charmen med gamla sommarställen att saker gärna stannar kvar år efter år. Saker som man i stan lätt kör bort till återvinningen gör man sig inte lika lätt av med ute på en ö. En riktigt ful 70-tals soffa skulle äntligen ersättas med en ny. Då den stora grovsop båten bara kommer ut två gånger om året lät vi den gamla soffan få stå på altanen tills det det blev dags att bli av med den. Nu har soffan fått stå kvar där i 5 år !!!. Vi bär till och med in soffan varje höst bara för att den är så himla skön att slumra i eller vila sig i efter maten. Med ett överkast så och döljer man det värsta 70-tals brun murret och slumrar glatt vidare!
Utslagen liten Valdemar i pappas famn på väg hem .Långa promenader till öns affär med obligatoriskt glass inköp , klipp spring och gamla leksaker har återfunnits den här helgen . Den allra käraste efterlängtade boken var "Halvan kör sopbil ". Den lästes om och om igen och fick självklart stanna kvar för kunna vara lika fantastisk nästa gång!
5 kommentarer:

 1. Åh vilka underbara bilder! Vyn från påsklunchen är ju fantastisk! Ser att ni också haft en toppen helg :)

  Kommer bli svårt och ladda om nu till en ny arbetsvecka...

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig påsk ni har haft det och vilken utsikt vid lunchen!
  Malin

  SvaraRadera
 3. Du skulle kunna bli sponsrad av gräddfil så fin var bilden. Vilken mysig blogg du har. Jag listar dig på en gång.

  Var kommer namnet Skridskoänkan ifrån?

  SvaraRadera
 4. Ja gräddfilen fick visst en central plats i bilden . Är en absolute beginner i bloggvärlden och har inte än rätta ögat för bildkomposition kan tilläggas . Men om Pripps blå hör av sig också så kan jag kanske vara nöjd!

  Lever med en passionerad långfärdsskridsko åkare som man knappt ser till under årets kalla månader , därav namnet. Har alltid skojat och sagt att min blogg skulle heta just Skridskoänkans glada dagar då det stämmer in så bra!. Men nu när isen är borta det stor risk att jag får döpa om bloggen till kajakänkans glada dagar!

  Tack i allafall som tittade in!

  Carina

  SvaraRadera
 5. Underbara påskbilder från skärgården!
  Gillar dina personliga inlägg och de vackra bilderna.
  Föll pajen svärmor i smaken?! Hallon utan mask är ju rena delikatessen!
  /t

  SvaraRadera