tisdag 3 maj 2011

Vackert!

I morgon kommer den här underbara boken ut av Laila Durán. Hela 240 sidor och 700 helt fantastiskt vackra bilder på våra nordiska folk-och hembygdsdräkter.Det kan kännas lite sorgligt att jag själv inte har några starka rötter i till en hembygd bortom Stockholm . Tänk så praktiskt att alltid veta vad man skulle ha på sig när en högtid närmade sig! Lite nyfiken är jag också om någon av er har en vacker folkdräkt i era gömmor? Den här boken om någon kvalar väl in som en typisk "coffe table book" .Ska nog slå till på ett exemplar! scandinavianfolklore.com

4 kommentarer:

 1. Nope, ingen dräkt här. Och jag tror inte att jag tillhör kategorin som skulle bära upp just det plagget med bravur som ovanstående gör :) Men ack så vackert på bild!

  SvaraRadera
 2. Lotta i Oslo3 maj 2011 21:51

  I mitt bo-land Norge är folkdräkter STOORT! Vi närmar oss 17.e maj och då kommer allihopa fram. Ganska stiligt, men absurbt med dessa välklädda och vackra människor med varmkorv och läskflaska i handen. För det är liksom det, som norrmän äter och dricker... OK, dom grillar om dom har en grill (engångsgrill i parken här utanför t.ex.) I detta s.k. "annorlunda-landet" har de några av världens bästa kockar (dom vinner de stora kocktävlingarna faktiskt!) och det mest hopplösa och inte minst dyra varusortimentet. Förstå det, den som kan!

  SvaraRadera
 3. Den där boken skulle jag vilja ha! Säkert underbar inspiration!

  SvaraRadera
 4. Bild nr 2 kan bli tema för det nya bröllopsprogrammet som går på någon av alla TV-kanaler nu. Såg en glimt av ett av programmen och det verkade som varje bröllop hade ett tema såsom rock, barock osv. Varför inte ha folkdräktstema - även om man inte viger sig i Lottas bo-land.
  /t

  SvaraRadera