söndag 26 juni 2011

Midsommarfirande på Snackudden

  Midsommaren 2011 kan nog bara sammanfattas som en lyckad helg. Tänk i torsdags när jag stod och väntade på båten i Saltsjöbaden så vräkte regnet ner . Men väl ute på Nämdöfjärden skingrades molnen och den blå efterlängtade himlen dominerade allt mer . 

Vi firade midsommar som vanligt ute på Nämdö med den obligatoriska sillunchen och med goda vänner. Då man egentligen bara vill lägga sig ner och pusta efter maten var det redan dags att bege sig till den stora släkten för dans runt midsommarstången och stor tårtbuffé. I år tror jag att minst 13 tårtor dukades upp ! Självklart var man tvungen att provsmaka dem alla .

Tänk att vi alla kunde sitta på gräsmattan och njuta goda tårtor. Vi var en stor skara släktingar och bekantas bekanta som trivdes tillsammans innan det var dags för den något blöta hemfärden . Som sagt medvind på väg dit betyder motvind på väg hem . Lite blött men friskt skulle den positivt lagde personligheten tänka om vår färd hem.


Som sagt för mycket av de goda kan vara helt underbart!

Vi tog alla med oss varsin tårta , och då blev det några stycken!

Glasveranda to die for!

Lille Valdemar med sin nyfunne vän och släkting Arvid .
Släktingarna mina har skapat sig en riktig oas . I växthuset fanns vindruvor , fikon , meloner , och mycket annat. Den här växten påminner om en tårta tycker jag.


 Om man inte ser 14 grader i vattnet som ett problem så var det fritt fram att doppa sig!


4 kommentarer:

 1. Lotta i Oslo26 juni 2011 21:44

  Kan det bli mer svensk idyll! Suck, vad jag inte vill tillbaka till Norge...! Vilka sommartårtor! Men gräddfett hjälper inte mycket i 14-gradigt vatten (här har vi 16) och jag hade inte badat om jag så hade fått betalt! Hoppas dock på lite mer på ego-harmoni nästa år, då "liten-man" är över värsta spring-iväg-åldern! "Lite-större-man" var iallafall mycket nöjd med lövning, traktoråkning, sitta på stock och slåss med hösäckar, tävlingar, dans och dragkamp. Så då är jag nöjd också!

  SvaraRadera
 2. Skönt att se att även midsommartraditioner följs på andra sidan Nämndöfjärden! :D

  SvaraRadera
 3. Vilken fin midsommar ni verkar haft! Och den där tårtbuffén - känner att jag hade passat in där :)
  /Kristina

  SvaraRadera
 4. Läser ikapp lite efter min resa: Men ÅÅÅÅÅH! Skulle gärna dreglat över det där bordet på lite närmare håll! F'resten så kul att du hittat till min blogg :)
  Ha det gott!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera