Ny färsk tidningshög på nya brickan. Bästa mattidningen är Lantliv mat & vin. Den har allt som inspirerande recept, vacker styling och den följer årstiderna som får en alltid att längta till nästa nummer. Första rabarbern , midsommar, grilltema, höstens skörd och avslutningsvis julens alla smaker.
I nya numret fanns ett recept som tilltalade mig.
Yogurtglass med lingon & salta mandlar.
Ca 8 portioner 1.Blanda yogurt , florsocker och vanilj.
Vispa grädden hårt och vänd i.
4 dl turkisk yogurt 2.Rör i lingonen och kör i glassmaskin
2 dl florsocker till en krämig men fast glass.
1 urskrapad vaniljstång
2 dl vispgrädde 3.Hacka mandlarna grovt. Hetta upp
150 g lingon, färska el frysta smöret i en panna och fräs
mandlarna lätt.Salta och rör om.
Salta honungsmandlar
4.Häll i honungen och låt den sjuda
50 g sötmandel i en minut. Bjud de varma
1 msk sötmandel mandlarna till glassen.
1 msk smör
1 tsk flingsalt Jag skulle nog göra dubbel sats av salta
1 dl flytande honung mandlarna bara för att det lät så gott!
Det lät ju supergott, tack snälla du! Trevig helg. Kram Johanna
SvaraRaderaEtt must have definitivt, älskar med den tidningen:))
SvaraRaderaFin fredag raring!
KRAM
Mumsigt!
SvaraRaderaJag har bytt bloggadress du får länka om mig :)
Håller med dig!
SvaraRaderaLantliv Mat & Vin är bäst. Från förra årets tidning i kräftskivetider gjorde vi tre av recepten i tidningen och ett av dem återkommer i år. Plus att vi gör två av recepten från årets senaste nummer till skivan idag.
Trevlig blogg du har!
Håller med, det är en himla fin och inspirerande mattidning! Receptet låter jättespännande.
SvaraRaderaÅå vad jag gillar handduken i det förra inlägget.
Trevlig lördagskväll! Kram!