tisdag 27 september 2011

Tapetjakt


I det senaste numret av Sköna Hem fanns det här köket med som kändes som en välbehövlig vitamininjektion . Jag blir ibland lite smått besatt när jag hittar en detalj som känns spännande och lite udda. Så var det med den franska matkvitto tapet som fanns uppsatt bakom spisen i det gula köket. Riktigt rolig detalj som jag naturligtvis inte hittade något om i texten. Som en besatt galning började googla runt och fann samma tapet hemma hos journalisten Cecilia Blankens . Sen tog det tvär slut, och jag gav helt enkelt upp att finna någon information om denna tapet. 
Det är inte så att jag har en plan för den här hemma . Det bara blir så ibland i mitt huvud , sökandet är en tjusning i sig liksom. Hmm eller kanske skulle det vara tufft att tapetsera matbordet med alla dessa kvitton ?
Tacksam förstås om någon av er läsare vet något om denna tapet?

9 kommentarer:

 1. Jag förstår precis, det är ju vanvettigt irriterande att just den grejen man vill veta något om finn det ingen info om, tänker på en porslinsvas på Residences framsida....; ) Tyvärr vet jag inget om tapeten men fin detalj är det!
  Malin

  SvaraRadera
 2. Ja vad lustigt (eller inte) att det är just det som de inte skriver om som man faller för!
  Tyvärr har jag ingen mer info heller.
  Kanske går att sno idén och göra nåt liknande själv..?

  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Me like... Vill ha. Kan ju vara ännu roligare med vanliga konsumkvitton också. ( och kontra med ett snyggt slitet gammalt bord och så Eamesstolar eller något liknande till. Glöm inte tavla med kakaoögon!)

  SvaraRadera
 4. Vad häftig! Nu blev jag sugen på att slänga upp en tapet på väggen i mitt lilla kök i sta'n. Kanske inte just den här men något som piggar upp lite grand. Just nu är det bara vitt och grått. Ungefär som när Brasse som färgblind spelar efter färgnoter :)

  Att gå in här får samma effekt på mig som på dig när du tittar på inredning. Jag vill göra! Men en stor del av nöjet är ju att titta, njuta och föreställa sig hur det skulle se ut hemma hos en själv. Det betyder inte att det måste bli så. Vad jobbigt det skulle bli med så mycket fint som finns. Och du hittar mycket av det fina...

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Ja, den är så fin. Tror att den kommer från Popier Peints, men jag vet inte vart de säljs. Nu kanske du är en ledtråd närmare. Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Absolut supercoolt. Jag vill minnas att jag sett den någonstans, i någon tidning för inte så länge sedan och jag vet att det var franska krognotor som kvitton. Som sagt - supercoolt.

  Kram.

  SvaraRadera
 7. Haha... och nu läser jag att så långt hade du ju fattat det själv. :)
  Man ska inte skumläsa inlägg med nattgrus i ögonen.

  SvaraRadera
 8. Hej Carina!
  Jag mailade redaktionen på Sköna hem och fick följande svar, precis som flera varit inne på - det är ingen tapet. Nu är det bekräftat från självaste källan:

  "Det är riktiga kvitton fiffigt nog, de har man ju ett överskott av om man bara sparar några veckor kan det ju bli en hel vägg.

  Hälsningar

  Charlotte
  Inredningschef"

  SvaraRadera
 9. Nog att sköna hem är en budgetskittidning. Men att ljuga om sånt här är inte snyggt. Tapeten kommer från InTrade. Kollektionen är ca tre år gammal.

  SvaraRadera