måndag 5 december 2011

Sol på tallriken

Köp hem en massa apelsiner. Skala och skiva dem snyggt. Lägg allt i en skål. Koka en sockerlag, 2 dl socker 2 dl vatten. Häll i ett paket saffran eller två om du känner dig rik. 2 kanelstänger , några stjärnanis , och kardemummakärnor. Småputtra en stund och häll sedan över apelsinerna. Låt hela härligheten stå kallt några timmar , så att apelsinerna suger åt sig kryddorna. Servera med grädde eller turkisk yogurt.



4 kommentarer:

  1. Oj, vad fräscht och gott! Och nyttigt! Det skulle jag ha gjort innan mitt fat med fina apelsiner som jag köpte i nät hann bli för mjuka och tråkiga...

    Det verkar som att det har löst sig med bildutrymmet?

    Snart god natt!

    SvaraRadera
  2. Vad gott det lät...du filmen ska vi gå och se på onsdag nästa vecka;) Kram

    SvaraRadera
  3. Mmm, vad det låter gott, och vad gott det måste dofta! Är helt torsk på juldofter just nu. Har precis bakat en mjuk pepparkaka som spridit god lukt här hemma.
    Fint med citrus i den korgen också!

    Kram Anna-Karin

    SvaraRadera
  4. Brukade göra nått liknande, tack för påminnelsen!
    Kram Cecilia

    SvaraRadera