fredag 23 mars 2012

I morgon blir det "Karlstädning"


Idag har jag köpt blommor . Besökt nyöppnade lokala delikatessbutiken och bageriet som ligger vägg i vägg. Ganska så trevliga fredagsysslor när jag tänker efter. Men jag borde nu ta tag i kvällens middag och inte drömma mig bort bland alla fredags städade blogghem. Städa ja, det struntade jag faktiskt i idag. I morgon får jag se till och göra en sk karlstädning -det perfekta ordet som min kära vän i Oslo myntade om städning som går snabbt ! 

En fin fredagskväll till er som just nu njuter av ert fredags fina hem och till er andra som kliver runt bland legobitar och brödsmulor!

 Jag skrev tidigare om att våra väggar nu börjar ta slut . Så därför fick nya Pippi postern sättas upp i taket . Det gick ju bra det med ;)!

9 kommentarer:

 1. Lotta i Oslo23 mars 2012 18:47

  Legobitarna är borta, men smulorna är kvar och dammråttorna är sjövilda... skit idet. Jag orkar inte! Det blir karl-städning här också imorgon, innan det blir utdelning av fotbollspriser till småknattar i två timmar (man är ju en fotbollsmorsa, också).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycka till med prisutdelningen i 2 timmar fotbollsmorsan. Och Stockholms mattan kan fara åt hel...te!

   Radera
  2. Lotta i Oslo24 mars 2012 09:55

   Ja, det borde den förb... mattan. Men det är jag som måste köra den dit! Nu laddar jag för dammsugaren. Tror jag ringer dig först!

   Radera
 2. SÅ vackra blommor. Visst är det några ranunklar där i den fina vasen? Jag blir väldigt sotis på att ha cafè/bageri till granne. Just att kunna köpa färskt bröd till helgfrukosten runt hörnet skulle jag verkligen också vilja göra.

  Karlstädar är nog när Mannen tar handen och drar längs väggen i hallen och samlar ihop damm. "Nu dammsuger jag lite", säger han då :-) Fast vi städar ordentligt också förstås. Ibland...

  Trevlig helg till dig!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det i ranunklar i vasen Lotta! Ja, nu känns det lite lyxigt alltid med ett bageri och deli i kvarteret. Om helgerna vallfärdar man för att köpa frukostfrallor. Igår njöt jag en bulle med choklad o valnötsfyllning-mums!

   Fint höra att höra att fler Karlstädar stundtals!

   Kram o god helg till dig!

   Radera
 3. Äntligen har min sambos städning fatt ett namn; karlstädning! Hittills har jag beskrivit det med att det är när lägenheten har runda hörn ;-) Det finns viktigare saker i livet än att städa, t.ex. blommor, bagerier, barn... och självklart bloggar ;-) Ha en bra helg utan daligt samvete!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kloka ord! Vi hade en son som vaknade kl 6 och därmed fick vi en massa gjort. Min karl tog fram dammsugaren och då blev det faktiskt en äkta karlstädning!

   Trevlig helg till dig!

   Radera
 4. Oj vad fint. Och vilken underbar Pippi-poster. Den måste min Pippi-frälsta dotter ha! Och du, städning, min består av att ösa in allt i garderober och lådor...
  Kram
  M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ta en tur till Millesgården om du har en Pippifrälst dotter. Där fanns mycket fint att titta på . Ja, tur att det du fortfarande har plats i garderoberna !

   Kram tillbaks!

   Radera