tisdag 1 januari 2013

NYÅRSDAGEN - Fastfood goes slowfood

Förra året fick mina stora söner den briljanta idén att beställa pizza på nyårsdagen. De 5 timmar de skulle ta innan pizzan äntligen dök upp hade lätt kunnat användas åt en 3 minuters promenad till lokala Ica. Väl där hade ett eller två pizzakit kunnat inköpas och den värsta hungern hade kunnat stillats på en 30 minuter!

                                            r kommer en goding i min smak.

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 pizzakit (à 600 g)
  • 1 knippe grön sparris (à 250 g)
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • ca 200 g taleggio-ost
  • 1 paket kotlettbacon (à 125 g)
  • 1 dl grön pesto

Så här gör du

Detta är ett recept från Buffé nr 12 2011
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Skär sparrisen i 4–5 cm stora bitar. Blanda sparrisen i en skål med olja, salt och peppar.
  3. Riv osten grovt. Skär kotlettbaconet i tunna strimlor.
  4. Öppna pizzadegen enligt anvisning på förpackningen och rulla ut degen på en bakpappersklädd plåt (tomatsåsen används inte).
  5. Bred på pesto. Fördela sparris och kotlettbacon över. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna, ställ kallt. Förbered hit.
  6. Vid servering: strö över osten. Grädda ca 6 minuter. Ta ut, skär i bitar och servera bums.

1 kommentar: