Här kommer en goding i min smak.
Ingredienser
Ingredienser
- 1 pizzakit (à 600 g)
- 1 knippe grön sparris (à 250 g)
- 1 msk olivolja
- 2 krm salt
- 1 krm peppar
- ca 200 g taleggio-ost
- 1 paket kotlettbacon (à 125 g)
- 1 dl grön pesto
Så här gör du
Detta är ett recept från Buffé nr 12 2011
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Skär sparrisen i 4–5 cm stora bitar. Blanda sparrisen i en skål med olja, salt och peppar.
- Riv osten grovt. Skär kotlettbaconet i tunna strimlor.
- Öppna pizzadegen enligt anvisning på förpackningen och rulla ut degen på en bakpappersklädd plåt (tomatsåsen används inte).
- Bred på pesto. Fördela sparris och kotlettbacon över. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna, ställ kallt. Förbered hit.
- Vid servering: strö över osten. Grädda ca 6 minuter. Ta ut, skär i bitar och servera bums.
Mums!!
SvaraRadera