Idag hittade jag ett recept som lät drömgott . Choklad ,kolasås och nötter är aldrig fel i en dessert!
Receptet fanns i senaste Leva och Bo bilagan .Mycket annat gott och inspirerande fanns också att hitta i denna tidning .
Fondant
100 g smör
150 g mörk choklad
3 ägg
1 dl socker
Till servering
vaniljglass
kolasås
kanderade jordnötter
1. Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad i en kastrull.
2.Vispa ägg och socker poröst.blanda i choklad och rör till en smet. häll upp i ugnfasta porttionsformar .
3. Grädda i 175 grader i 10 minuter. Fondanten ska vara rinnig i mitten , för att bli bäst! Låt svalna något och servera med en klick glass . Häll på kolasås ocg strö över jordnötter.
Kolasås
2 dl grädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1 krm salt
2 msk smör
1. Häll alla ingredienserna i en kastrull. Låt koka i ca fem minuter .Rör under tiden. Ta bort kastrullen från värmen .och låt svalna.
Kanderade jordnötter
2 msk socker
1 1/5 dl jordnötter
1. Smält sockret i stekpannan. Lägg i jordnötter och blanda runt .
2.Häll upp nötterna på ett fat och låt svalna. Dela på nötter som klistrat ihop, när de svalnat.
Kände att jag gick upp ett kilo av att bara läsa receptet, hahaha...men det är det ju värt ibland. Ska definitivt testa denna.
SvaraRaderahejhej / Katarina