lördag 14 maj 2011

Fondant med snickers

Idag hittade jag ett recept som lät drömgott . Choklad ,kolasås och nötter är aldrig fel i en dessert!

Receptet fanns i senaste Leva och Bo bilagan .Mycket annat gott och inspirerande fanns också att hitta i denna tidning . 

 Fondant                                 
  100 g smör 
  150 g mörk choklad
  3 ägg
  1 dl socker

Till servering
vaniljglass
kolasås
kanderade jordnötter

1. Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad i en kastrull.
2.Vispa ägg och socker poröst.blanda i choklad och rör till en smet. häll upp i ugnfasta porttionsformar .
3. Grädda i 175 grader i 10 minuter. Fondanten ska vara rinnig i mitten , för att bli bäst! Låt svalna något och servera med en klick glass . Häll på kolasås ocg strö över jordnötter.

Kolasås

2 dl grädde
1 dl socker 
1 dl ljus sirap
1 krm salt
2 msk smör

1. Häll alla ingredienserna i en kastrull. Låt koka i ca fem minuter .Rör under tiden. Ta bort kastrullen från värmen .och låt svalna.

Kanderade jordnötter

2 msk socker 
1 1/5 dl jordnötter

1. Smält sockret i stekpannan. Lägg i jordnötter och blanda runt .
2.Häll upp nötterna på ett fat och låt svalna. Dela på nötter som klistrat ihop, när de svalnat.

1 kommentar:

  1. Kände att jag gick upp ett kilo av att bara läsa receptet, hahaha...men det är det ju värt ibland. Ska definitivt testa denna.
    hejhej / Katarina

    SvaraRadera