söndag 1 maj 2011

Middag i maj

  Så nu till kvällens middag som innehöll lite mer färg och fantasi. Men jag håller med er andra, att en blodpuddings lunch inte alltid är så dum. Snabb, billig och barnvänlig är ett bra koncept. Och jag lovar att vi nog skulle sakna den kära blodpuddingen  om vi flyttade utomlands.
Kvällens middag inleddes med lite plock och goda röror. En kronärtskocksröra och en hemgjord tapenade .
Till huvudrätt blev det gremolatagrillad lax med mycket vitlök, färsk potatis från Marocko ( den svenska tror jag kostade 250 kr kilot!), ugnsbakade grönsaker med tapenade, och kvällens favorit, sallad med grillad halloumi, edamamebönor och rostade pumpafrön.
Som avslut fick det bli varm ananas med en skvätt cognac ( Captain  Morgan lyste med sin frånvaro tyvärr!) och Marabous Coco mixad och sedan blandad med vaniljglass. Busenkelt! Då jag är en hängiven "Halv åtta hos mig"-följare ville jag också prova detta recept på mina gäster. Lika poppis som på tv kan jag lova!.
Det blev en riktigt bra inledning av maj månad tillsammans med mina kära matlagsvänner . Tack lille Valdemar som visade sig från sin bästa sida i kväll och tack min käre skridskokung som tog sig an disken, så att jag kunde knappa vidare på den här apparaten!

                                        Tack och god natt!

3 kommentarer:

 1. Ser fantastiskt gott ut.
  Vi ses och hörs!

  SvaraRadera
 2. Lotta i Oslo2 maj 2011 22:47

  Det är ju så man börjar gråta! Varför är jag i RimiRemaKiwi-helveteslandet Norge! Den lilla gnutta matfantasi jag har, har det inte lätt här kan jag lova. SUCK! Du är bäst.

  SvaraRadera
 3. Lotta i Oslo igen2 maj 2011 22:49

  "Maturgi" var kontrollordet för min kommentar...!

  SvaraRadera