måndag 2 maj 2011

På skattjakt i Nacka

Som barn minns jag att bland det roligaste man kunde göra med pappa var att ta en tur in till stan för att besöka Buttricks . Kanske mest för att pappa inte var den som gärna gick i affärer . Och på den tiden vill jag lova att ett besök på Buttricks var som en enda lång skattjakt. Det ena märkliga fyndet efter det andra dök alltid upp. Idag är jag vuxen och föredrar en helt annan typ av skattjakt. Varje dag på väg till jobbet passerar jag Nacka Byggnads vård och ibland slinker jag in en stund bara för att känna på den härliga atmosfären av gamla prylar och doften av linolja.Så har ni vägarna förbi tycker jag att ni också ska gå på skattjakt!


Vacker gammal cykel som för länge sedan kanske användes av blomsterbud. Jag tycker att den är riktigt fin att bara ha stående i trädgården med blommor på efter säsong.
Ett vackert orangeri med alla möjliga mojänger och mollijoxer som Mulle meck skulle ha sagt!

Om man nu råkar ha 12 000 kronor som skräpar i fickan kan man köpa det här rostiga omklädningsskåpet.Kan tänka mig att Ernst säkert skulle kunna hitta något poetiskt att säga om just det här skåpet.
En sådan här fiffig borste till krukrengöring skulle jag kunna tänka mig.
Tycker att stolen är ganska vacker som den är , men jag antar att det finns riktigt tålmodiga händiga där ute som skulle kunna förvandla den till ursprungligt  skick.
Just sådana här burkar ligger nog lite varstans och skräpar i gamla källare och förråd.
                                      
                                               


                                      


2 kommentarer:

  1. Jag har länge undrat var jag kan hitta sockerlådor, nu vet jag! Tjo ho!

    SvaraRadera
  2. Fina bilder, känns som en enda stor skattkista hela stället! Tar orangeriet, krukorna och stolen : )
    Malin

    SvaraRadera