lördag 9 juli 2011

Blåbärsrisgrönt

Blåbärsrisgrönt enligt Bengt Grive !


Det kan vara ganska vågat att köpa sig ett sommarställe utan ens ha varit på plats och riktigt känt efter. Men med is i magen och snälla släktingars hjälp slog hon till min vän Lotta i Oslo .Några vita målarburkar senare har hon nu skapat sig ett sommarparadis för sig och sina barn att njuta på under några sommarveckor. En positiv överraskning var att det finns en helt makalös stor blåbärs skog på tomten , bara gå ut och plocka sig en tallrik blåbär när lusten faller på. 

Enklaste möjliga sommardesseten består alltså av lite blåbär och mjölk och kanske en gnutta socker , sen bara till att njuta och hoppas på att alla blåbär hamnar där de ska!

Vårt första stopp på semestern blev Ljusterö . Våra barn har lekt och röjt , skrattat och gråtit och varit precis som de underbara ungar de är när de skapar kaos efter kaos . Efter nattning har vi mammor kunna pratat till punkt och bara fått vara en stund innan läggdags , lycka i det lilla det!




4 kommentarer:

  1. Den må vara enkel, men så sanstlöst gott....Kram johanna

    SvaraRadera
  2. Tack för besöket! Önskar att alla kunde ha en sådan fin kompis som jag har!

    SvaraRadera
  3. Vad fint med blåbärsris i vas, att jag inte tänkt den tanken :-)

    Att prata till punkt är bara så skönt. Det skriver nog de flesta mammor under på.

    Ha det fint

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig bild! Låter som en skön start på semestern. Nu hägrar badet på ett ställe som har det mysiga namnet Lerkaka. Ha en fortsatt skön semester! kramkram Katarina

    SvaraRadera