måndag 13 juni 2011

Från sopberg till återbruk

 Tro nu inte att det alltid ser så här skräpigt ut när man kommer ut till mitt paradis Nämdö, i Stockholms skärgård. Två gånger om året är det nämligen så att den stora sopbåten kommer ut till ön och då vill man ju passa på att bli av med en massa skräp. Idag blev vi av med en massa vingliga stolar och en kajak. Till nästa gång i höst när sopbåten dyker upp igen , lär det vara ett nytt berg av skräp som vi öbor lyckats samla ihop . För min del blev det sedan en tur in till stan för att gå på lite mingel i Uttran. Tänk så härligt det var att lämna man och barn kvar på Nämdö för att ta en tidigare båt in till stan. Det blev egentid med fika , färsk tidning under en och en halv timmes båtfärd , det är lyx det!Här har vi henne, Ida -kakfats- drottningen( orginalet )!.Riktigt sommarfräsch i rosa och korall och med sin lille bulle som snart gör entré. Vi minglade, åt jordgubbar,  drack rosé och klurade fram och tillbaka på vilket av faten som  skulle passa bäst där hemma .Vimmlet ägde rum i den fantastiskt vackra trädgården som tillhörde den lilla mysiga shoppen Dizajnboden som samarbetar med Ida. Ett och annat slank ner i kassarna och många andra fina saker finns kvar i huvudet som tänkbara kandidater inför nästa besök.


För min del stod det mellan de här faten . Som vanligt slog den berömda veligheten in .Ida föreslog att man kan ju faktiskt ha ett fat i varje rum , en sann affärskvinna som hon är.  Det gröna vackra, eller det klassiskt blå med sommar känsla ? Det blev ett fat tillslut, och det kommer snart dyka upp i bloggen så får ni se vilket.Udda blir jämnt. Återbruk när det är som bäst!

 

5 kommentarer:

 1. Kul att se fina Ida där bland sina fat. Man kan ha flera, helt klart :) Idas återbruk är gravt beroendeframkallande i olika former. Spännande att se vilket du valde!

  SvaraRadera
 2. Nämen där är ju jag :) Tack för en trevlig eftermiddag, ses snart igen!

  SvaraRadera
 3. Såå fina fat, hm väldigt svårt att välja, jag får väl ta det du inte tog ; )
  Malin

  SvaraRadera
 4. Lotta i Oslo13 juni 2011 22:47

  Tänk vad folk har släpat, kämpat och svurit den här helgen! Skulle gärna ha sett en inzoomad satellitfilm över Nämdö. Det hade nog varit underhållning!
  Men vilka tuffa fat! Vill ha iallafall ett av dom.

  SvaraRadera
 5. Åh, jag skulle också velat åkt dit och införskaffat fina fat! De är så fiiina!

  SvaraRadera