torsdag 21 april 2011

Lamm till Påsk

Lamm vill jag ha till påsk . Då vitlök är den självklara ingrediensen tycker jag att det här receptet från coop.se är en enkel fullträff. I senaste Lantliv mat och vin hittade jag det suveräna receptet på en varmt grönsaks tillbehör som gick ut på att man tar vad man har.Gör så här: Välj lite grönsaker och rotfrukter som lämpas för tillagning i ugn . Jag provade fänkål squash paprika rödlök . Ringla sen på lite olivolja och flingsalt. In i ugn på 225 grader och rosta i ca 20 minuter. Låt det svalna och häll sedan på en tapenade som man enkelt och lite slarvigt hackar i hop av 3 dl svarta urkärnade oliver , 3 hackade vitlöksklyftor.6 sardellfiléer ,3 msk kapris , 2 msk färsk timjan hackad , pressad saft av en halv citron , 4 msk olivolja , salt och peppar . Och till sist 250 g cocktail tomater , stora vita bönor om man så önskar.  Ett gott och enkelt recept som passar bra att till grillen också.
Sydfranska lammfiléer

2 kommentarer:

  1. Mums! Det där såg gott ut! Planerar också för att göra lamm till en av helgens middagar. Tack för tips!

    Glad Påsk!

    SvaraRadera
  2. Mycket gott att se fram mot nu i några dar...kanske det bästa av allt är att solen skiner och då smakar det enklaste gott utomhus!

    Glad Påsk till dig med och lycka till med planterings fix!

    SvaraRadera