onsdag 4 maj 2011

Premiär

En riktigt kall och regnig onsdag fick lov att piggas upp med lite plantering av en enda liten gullvive planta. Snäll arbetskamrat  gav mig en liten hink med liten uppgrävd gullviva .Min favorit blomma som jag på min förra tomt hade stora fält av. Nu får jag nöja mig med en lite då och då som lite nonchalant petas ner där det går. Intill pärlhyacinterna borde vara ett bra val ser jag nu när det gula från både blommor och stövlar matchar på ett strålande sätt!

Pärlhyacinterna kommer från Ikea , och när de då inköptes hade de inte alls den klara fina blå färgen som de har nu. Mesigt ljusblå minns jag att de var .Men när de kom ner i jorden skedde verkligen underverk.
Äntligen har också rabarbern börjat växa på sig .Jag småplockar och gläds åt alla ny små stjälkar som tittar fram. Idag fick det bli lite rabarbermarmelad .Ända sedan den lilla burken som inköptes på Zetas julmarknad har jag längtat efter att göra min egen rabarbermarmelad med extra mycket kardemumma och vanilj!. Inte dumt heller att det blev extra mycket billigare också! 
Vår katt Hjalmar dök plötsligt upp och ville också fotograferas.
Det självklara pålägget till nattmackan då nattning och andra måsten är avklarade.

5 kommentarer:

 1. Ser ju urmysigt ut.
  Hjalmar är ju ett lika fint namn till en katt som vår Edgar är ;)

  SvaraRadera
 2. vilka härliga trädgårdsbilder!
  men säg inte att du även hunnit med att koka rabarbermarmelad denna onsdag?!?
  du kreativa kvinna - ge mig ett uns av all din idérikedom och energi. hur bär du dig åt?
  kom och pigga upp mig!
  /t

  SvaraRadera
 3. Ah - recept tack :)

  SvaraRadera
 4. Ser fantastiskt gott ut med din rabarbermarmelad, och vad jag gillar gullvivor, fina fina!
  Malin

  SvaraRadera
 5. Weronica- Jag hade inte direkt ett recept, utan fyllde en medelstor (3 lit) kastrull nästan full med rabarber , en halv pressad citron , en delad vaniljstång, en msk mortlade kardemumma kärnor och ett paket (500g)råsocker. plus lite frysta röda bär för färgens skull. Rabarber kryddor citron och bär fick koka upp ca 15 min .I med socker och koka ytterligare 15 min . Hittade också lite gelé socker som också fick koka med mot slutet ,ca 5 min.
  Vaniljstången får ligga kvar i marmeladen för att ge ytterligare smak, dumt att kasta bort en sån dyr krydda!

  Ett rörigt värre recept. Men värt att prova på!

  SvaraRadera