söndag 19 juni 2011

Nostalgi på landet

Om nu fredagen var en av de allra stressigaste på mycket länge så kan jag konstatera att söndagen blev desto mer rofylld. Planen för helgen var att åka till landet , och för det mesta är det en ganska lätt sak att packa ner sig i bilen dra söderut. Men fredagen som jag beskrev blev visst bara ett stort kaos , med avstängda vägar och köer till följd . Ett VISA kort som strulade efter storhandling på Ica och andra missförstånd som självklart uppstår när man är stressad. 
 Men idag , denna gråa regniga söndag så var tack och lov all stress som bortblåst. Det kan faktiskt vara riktigt skönt med lite regn som omväxling .Det som hör landet till för mig är alla de gamla sönderlästa böcker och serietidningar som absolut inte får slängas. Det finns det mesta kvar från den tid då vi själva var små , och från den tid så våra största barn också var små. En riktigt korrekt bok från 1968 är om Torkel 5 år . Tänk vilka böcker det fanns då , idag så tror jag inte några barn skulle tycka att det var konstigt med mammor och pappor som inte lever ihop . Skönt också att kunna konstatera att barnen på 70-talet också hade lika svårt att hålla snyggt i sina rum!


 Även mammor blir ibland på dåligt humör och skäller och gnäller över minsta smula, och de gånger när de hittar en trave disk inne på rummen.


                          Minns ni Acke , Scooby -Doo och Pellefant?


 Min lille solstickepojke i sin nya favoritmössa . Turkosa hatten som använts varje dag sen i påskas ska äntligen få tvättas . Visst tänker man på ett litet bi när man ser honom i den här mössan , stundtals ett litet argt bi stämmer också ganska väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar