tisdag 4 oktober 2011

Tantblomma och tv middag en tisdag!

Sista dygnet här inte varit det allra bästa . Jag tillhör migränfolket och utkämpar då och då en bitter kamp mot min värsta fiende.
De gånger jag mått som allra sämst minns jag alltid av nån konstig anledning. En gång på väg hem från en utlandsresa , så slog den till . Att då ta sig genom taxfree med alla starka dofter var fruktansvärt Sen ombord på planet var jag så dålig att jag tänkte tanken att om planet störtar nu så gör det absolut ingenting, jag bryr mig inte. Men tur är väl att de gångerna blir allt färre nu .


I farmors gamla kruka står just nu en Begonia , en riktig tant blomma eller hur?
Nu i eftermiddags satt jag och kikade lite i boken Supertanten och kände en liten längtan efter att en dag få bli en riktig tant. Man kan hoppas att jag då slipper migrän och alltid har färska bullar hemma i frysen . För det där med bullbak i en familj med tonåringar och en liten Valdemar är en ganska så otacksam sysselsättning. Från frysen till micron kan man just nu följa spåren av pärlsocker!

                                             Tidigt uppe som sig bör
                                    Bagar Bengtsson smälter smör
                                    siktar mjöl och kavlar degarna med ångvält.
                                    
                                    Dagen lång höll hon igång
                                    med sitt goda näringsfång
                                    först mot kvällen kunde hon ibland ta ledigt.


Japp , nu blir det lite ledigt .Med barn och man på landet blir det självklart lite hämtmat från woken, och middag  framför halvåtta hos mig . En av deltagarna känns igen från Sköna Hem . Hon bodde i ett väldigt stilrent svart och vitt hem vill jag minnas.

7 kommentarer:

 1. Se där, blommor på bordet hemma hos dig också! Tråkigt att du inte mår så bra. Migrän hade jag under puberteten och det var vidrigt... Tack och lov "växte det bort".

  Tantboken av Grynet verkar hur mysig som helst. Och tant kan man vara när som helst, det har inget med ålder att göra och jag tycker det är charmigt. Begonia hade min mormor och mamma i fönstret, tanter eller inte, de är fina!

  Nu har jag tänt lite ljus här hemma också, ökar humöret lite till, kycklingen är i ugnen och ska bara vändas med alla grönsaker några gånger. Tur att jag köpte den stora plåten kan jag säga!

  Hoppas du får en skön kväll i lugn och ro och att migränen släpper fort.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Man och barn på landet. I wish, får man säga så? Låter hur skönt som helst, lite egen tid.
  Stackare, migrän låter inte alls som skön egentid. Hoppas du mår bättre nu som kan titta på både tantblomma och i tantbok. Skön tisdagskväll till dig.
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 3. Låter jobbigt med migrän, hoppas det gett med sig nu (kanske försvinner det när du lämnat puberteten också:))
  Så fint tantblomman matchar Svenskt Tenn-kuddarna! Och farmors gamla kruka är superfin. Måste också kolla in Supertanten, tror jag kommer att gilla den, småkaksbakare som jag är.

  Ha skönaste kvällen!

  SvaraRadera
 4. Hu vad jobbigt med migrän, hoppas att den håller sig bort nu!

  Snygg tantblomma, älskar färgen. Och bullarna, mums vad de ser goda ut!

  Njut av ledigheten!

  SvaraRadera
 5. Tantblomma är ordet :)
  Låt bli migränen idag är du snäll!
  KRAM Cecilia

  SvaraRadera
 6. Ert vardagsrum känns verkligen hemtrevligt! Och bullarna ser fantastiskt goda ut (jag har dock satt kolhydratförbud på mig själv eefter helgens frossande i äppelpaj ;)

  Är det en Storsele som hittat hem till dig? Jag stod och klämde på den svarta igår, och tror att den skulle passa alldeles ypperligt tillsammans med de andra udda svarta stolarna!

  SvaraRadera
 7. Tantblommor ska inte underskattas, så snyggt.

  Men vad säger du?! Har Storselen kommit? I kväll är det jag som tar bilen till kurvan. Direkt. (tack!)

  SvaraRadera